Čestitke i pohvale GP BiH na “XX Međunarodnoj konferenciji graničnih policija”
6.6.2012 štampana verzija dokumentapošaljite link na dokument
 

Čestitke i pohvale GP BiH na “XX Međunarodnoj konferenciji graničnih policija”

Predstavnici IBPC-a (Međunarodne konferencije graničnih policija) i FRONTEX-a (Evropske agencije za upravljanje operativnom saradnjom na vanjskim granicama zemalja članica EU) su Vinku Dumančiću, direktoru GP BiH na Plenarnoj sjednici XX Međunarodne konferencije graničnih policija u Budimpešti 06.06.2012. godine uz prigodan poklon čestitali Dan i 12. obljetnicu Granične policije BiH.

Istvan Samu, predsjednik organizacionog odbora IBPC-a se uz čestitke posebno zahvalio direktoru Dumančiću na aktivnom učešću u konferencijama. Čestikama i pohvalama direktoru Dumančiću pridružio se i Ilka Laitinen, direktor FRONTEX-a pri tome istaknuvši da je policijska agencija na čijem je čelu u prethodnom periodu zabilježila značajane rezultate i napredak.

Direktor Dumančić se zahvalio predstavnicima IBPC-a i FRONTEX-a istaknuvši da će i u narednim godinama učiniti sve u cilju daljeg razvoja GP BiH, te da će mu u tim nastojanjima zasigurno pomoći saznanja, iskustvo i saradnja proistekla iz njegovog aktivnog učešća na međunarodnim konferencijama graničnih policija u prethodnom periodu. 

XX Međunarodna konferencija graničnih policija održava se  u organizaciji Mađarske policije, FRONTEX-a i zaklade Hanns Seidel od 04. – 07. 06. 2012. godine u Budimpešti.

Međunarodna konferencija graničnih policija osnovana je 1993. godine s ciljem razmjene podataka i iskustava graničnih policija između zemalja sudionica ove Konferencije, a kako bi se postigla najbolja praksa na područjima koja obuhvaćaju obuku, obrazovanje i stručno usavršavanje, graničnu kontrolu, vizni režim, uvjete ulaska u zemlju, te borbu protiv nezakonitih migracija i krijumčarenja droga.

Predsjednik organizacionog odbora IBPC-a, Istvan Samu je uz čestitke i pohvale direktoru Dumančiću uručio i prigodan poklon