Lišeni slobode prema potragama

Službenici Jedinice granične policije Bijeljina, 6. septembra 2021. godine, lišili su slobode S.Đ. (1980.), državljanina Bosne i Hercegovine i Republike Srbije. Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da je za njim Policijska uprava Bijeljina Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske raspisala potragu zbog krivičnog djela „izbjegavanje davanja izdržavanja“. Kontroliran je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Popovi i predat službenicima MUP-a RS.

Istoga dana, prilikom ulaska u našu zemlju na prijelazu Vardište lišen je slobode I.Š. (1970.) jer ga potražuje Osnovni sud u Sokocu radi izdržavanja kazne zatvora. Službenici JGP Višegrad su državljanina R. Srbije predali službenicima Okružnog centra sudske policije Istočno Sarajevo.

Službenici JGP Zvornik, 6. septembra 2021., lišili su slobode S.S. (1983.), nakon što je ustanovljeno da je potražuje Osnovni sud u Srebrenici zbog krivičnog djela „napuštanje djeteta“. Državljanka BiH je kontrolirana na izlasku iz BiH na prijelazu Bratunac i predata službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, 5. septembra 2021., na letu iz Memingena, pripadnici Granične policije BiH lišili su slobode M.Đ. (1965.). Provjerama je utvrđeno da je za njom Policijska uprava Istočno Sarajevo raspisala potragu zbog krivičnog djela „obmana pri dobijanju kredita ili drugih pogodnosti“. Bh. državljanka je predata službenicima PU Istočno Sarajevo.