Lišeni slobode prema potragama

Službenici Jedinice granične policije Aerodrom Tuzla, 5. januara 2021. godine, lišili su slobode S.I. (1977.). Graničnim provjerama je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Lukavcu zbog krivičnog djela „prevara“. Državljanin Bosne i Hercegovine na Međunarodni aerodrom Tuzla stigao je letom iz Malmea. Predat je službenicima Odjeljenja sudske policije sudova u Tuzlanskom kantonu. 

Dan ranije, 4. januara 2021., službenici JGP Gradiška lišili su slobode L.P. (1997.) jer je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Travniku zbog krivičnih djela „falsificiranje isprave“ i „prevara“. Državljanin BiH i Republike Hrvatske je kontroliran na izlasku iz BiH na prijelazu Gradiška i predat službenicima Sudske policije Odžak.

Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, 4. januara 2021., na letu iz Istanbula, pripadnici Granične policije BiH lišili su slobode V.O. (1995.). Provjerama je ustanovljeno da ovu državljanku BiH potražuje Općinski sud u Sarajevu zbog krivičnih djela „krađa“. Predata je službenicima Odjeljenja sudske policije sudova u Kantonu Sarajevo.