Direktor GPBIH Zoran Galić primio u posjetu dosadašnjeg koordinatora EXBS Programa Darka Ivića

Direktor Granične policije BiH Zoran Galić i načelnik Ureda za profesionalne standarde i unutrašnju kontrolu Vladimir Popović, ujedno i koordinator za saradnju sa EXBS Programom Vlade SAD-a, primili su u oproštajnu posjetu dosadašnjeg koordinatora EXBS Programa Darka Ivića, 17. novembra 2020. godine u Glavnom uredu Granične policije BiH.

Na sastanku su razgovarali o aktivnoj saradnji Granične policije BiH i Vlade SAD-a. Naime, poznato je da Vlada SAD-a, preko EXBS Programa (Programa za kontrolu izvoza i sigurnost granica), godinama kontinuirano pruža podršku u radu i razvoju Granične policije BiH, putem obuka za policijske službenike, donirane specijalističke opreme, zaštitne opreme za suzbijanje širenja virusa COVID-19 i drugo. Ujedno su se oprostili od dosadašnjeg koordinatora EXBS Programa Darka Ivića koji, nakon 15 godina djelovanja u EXBS-u, odlazi na novo radno mjesto u okviru Ambasade SAD-a u Sarajevu.

Prisutni su na sastanku ocijenili dosadašnju saradnju veoma uspješnom, a direktor Galić je ovim putem zahvalio gospodinu Iviću koji je uveliko doprinio da Granična policija ima značajniju podršku EXBS-a, koja je rezultirala efikasnijim i kvalitetnijim nadzorom granice i graničnim provjerama. „Vlada Sjedinjenih Američkih Država od osnivanja Granične policije BiH podržava razvoj ove policijske agencije, s ciljem operativnog jačanja. Dosadašnjem koordinatoru EXBS Programa Darku Iviću želim sreću i uspjeh na novom radnom mjestu te zahvaljujem na angažmanu u EXBS-u i iskreno se nadam da će Vlada SAD-a preko EXBS-a nastaviti s podrškom Graničnoj policiji BiH, u vidu obuka i opreme, kao i dosadašnjih godina“, rekao je direktor Galić.

Sastanak u Glavnom uredu