Pripadnici JGP Zvornik spasili migrante od utapanja

Pripadnici JGP Zvornik spasili migrante od utapanja

Pripadnici Jedinice granične policije Zvornik, 13. oktobra 2020. godine u popodnevnim satima, pronašli su i spasili grupu od sedam ilegalnih migranata koji su ostali „zarobljeni“ na rijeci Drini.

Migranti su pronađeni prilikom redovnog nadzora državne granice i usljed visokog vodostaja ostali su usred rijeke Drine. Brzom reakcijom pripadnika Granične policije BiH i Ribočuvarskog društva Zvornik spašeni su od utapanja.

Na lice mjesta stigao je i tim Crvenog krsta Zvornik. U toku je daljnji rad na ovom slučaju.

Zvornik - sa mjesta događaja

Lišeni slobode prema potragama

Službenici JGP Doljani, 12. oktobra 2020., lišili su slobode DŽ.C. (1972.), državljanina Bosne i Hercegovine. Graničnim provjerama je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Sarajevu zbog krivičnih djela „teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa„ i „ugrožavanje javnog prometa zbog omamljenosti“. Kontroliran je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Doljani i u toku dana bit će predat nadležnom organu.

Istoga dana, službenici JGP Trebinje su prilikom ulaska u BiH na prijelazu Klobuk lišili slobode M.E. (1988.). Provjerama je ustanovljeno da je za ovim državljaninom Crne Gore Policijska uprava Trebinje Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske raspisala potragu zbog krivičnog djela „falsificiranje isprave“. Predat je službenicima Sudske policije Trebinje.