Međunarodni oficir za vezu Nacionalne kriminalističke agencije Velike Britanije u posjeti Graničnoj policiji BiH

Direktor Granične policije BiH Zoran Galić, sa zamjenikom direktora Fahrudinom Halačom i pomoćnikom direktora za organizaciju i operacije Draganom Kulićem, primio je danas, 16. septembra 2020., u Glavnom uredu GPBiH u posjetu međunarodnog oficira za vezu Nacionalne kriminalističke agencije Velike Britanije Marka Monaghana sa svojim saradnicima.

Na sastanku su razgovarali o sigurnosnim pitanjima, posebno kada je riječ o migrantskoj krizi s kojom se GP godinama suočava te o mjerama koje Granična policija BiH poduzima kada je u pitanju prekogranični kriminal, migrantska kriza i drugi oblici kriminaliteta. Direktor Galić je predstavio na koji način funkcionira Granična policija, o problemima s kojima se svakodnevno susreću policijski službenici Granične policije, kao i o efikasnijem jačanju kontrole državne granice. „Kako bismo ojačali kontrolu državne granice, potrebno nam je više policijskih službenika, na čijem prijamu intenzivno radimo koliko je to u našoj mogućnosti, te suradnja drugih policijskih službenika na svim razinama vlasti“, istaknuo je direktor Galić.

Direktor Galić i međunarodni oficir za vezu Nacionalne kriminalističke agencije Velike Britanije Mark Monaghani naglasili su važnost unaprjeđenja saradnje.

Sastanak u Glavnom uredu GPBiH