Na prijelazu Popovi oduzete krivotvorene vozačke dozvole

Na prijelazu Popovi oduzete krivotvorene vozačke dozvole

Službenici Jedinice granične policije Bijeljina, 27. juna 2020. godine, oduzeli su dvije krivotvorene vozačke dozvole i to Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Popovi. Otkrivene su graničnom kontrolom i pregledom Land Rovera, njemačkih nacionalnih oznaka, kojim je upravljao Š.Š. (1985.), državljanin BiH. Prema naredbi tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „krivotvorenje isprave“, vozačke dozvole su privremeno oduzete i protiv njega spomenutoj instituciji bit će dostavljen izvještaj o krivičnom djelu.

Dvojica bh. državljana lišena slobode

Službenici Jedinice granične policije Zvornik, 29. juna 2020., lišili su slobode R.G. (1965.), državljanina BiH. Graničnim provjerama je utvrđeno da ga potražuju Osnovni sud u Gradišci zbog krivičnog djela „krađa“ te Policijska stanica Srbac Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske zbog krivičnog djela „utaja“. Kontroliran je na ulasku u BiH na prijelazu Karakaj i predat službenicima Sudske policije Bijeljina.
Prilikom ulaska u BiH na prijelazu Gradiška, 27. juna 2020., lišen je slobode Š.D. (1960.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud u Bihaću zbog krivičnog djela „nasilničko ponašanje“. Službenici JGP Gradiška, bh. državljanina predali su službenicima Odjeljenja sudske policije sudova u Posavskom kantonu.