Lišeni slobode prema potragama

Službenici Jedinice granične policije Višegrad, 24. juna 2020. godine, lišili su slobode N.K. (1984.), državljanina Republike Srbije. Graničnim provjerama je utvrđeno da je za njim Policijska stanica Istočno Sarajevo Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske raspisala potragu zbog krivičnog djela „razbojništvo“. Kontroliran je na ulasku u Bosnu i Hercegovinu na Međunarodnom graničnom prijelazu Vardište i predat službenicima Policijske stanice Višegrad MUP-a RS. 

Istoga dana, prilikom izlaska iz BiH na prijelazu Zvirići lišen je slobode J.V. (1996.) jer je za njim Policijska stanica Trebinje MUP-a RS raspisala potragu zbog krivičnog djela „teška krađa“. Službenici JGP Doljani, državljanina Republike Hrvatske predali su službenicima PS Trebinje.

Službenici JGP Gradiška, 23. juna 2020., na ulasku u našu zemlju na prijelazu Gradiška, lišili su slobode M.H. (1979.). Provjerama je ustanovljeno da je za ovim državljaninom Hrvatske, Policijska uprava Gradiška MUP-a RS raspisala potragu zbog krivičnog djela „ugrožavanje sigurnosti“. Predat je službenicima PU Gradiška.